з 09:00 до 21:00
Настільна гра GaGa Games GG040 Цолькін: Календар Майя
Настільна гра GaGa Games GG040 Цолькін: Календар Майя
1 949
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 0
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 1
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 2
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 3
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 4
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 5
НАСТІЛЬНА ГРА GAGA GAMES GG040 ЦОЛЬКІН: КАЛЕНДАР МАЙЯ 6

Настільна гра GaGa Games GG040 Цолькін: Календар Майя

Код: 356226
В наявності
1 949 грн

Способи оплати:

Готівкою при отриманні товару, Накладений платіж, Visa та MasterCard, Переказ на рахунок ФОП та ТОВ

  • Повернення 14 днів
  • Гарантія 3 місяця
Опис

Імперія майя проіснувала більше двох тисячоліть, поки не була стерта з лиця землі прибули з Європи конкістадорами. За цей довгий термін вона встигла пройти шлях, перетворившись в одну з найбільш високорозвинених цивілізацій свого часу. Їх внесок у світову скарбничку писемності, живопису й архітектури важко переоцінити. Але частіше Майя згадуються завдяки своїм дивовижним досягненням в області математики і астрономії. Створені ними системи календарів досі розбурхують уми вчених. Давайте зануримося в давнину, і подивимося як оберталася доля однієї з найдивовижніших цивілізацій Мезоамерики на шестернях цолькін - відомого із створених ними календарів.

У грі Цолькін: Календар Майя (Tzolk'in: The Mayan Calendar) гравці будуть накопичувати вплив, спільно розвиваючи цивілізацію Майя. Розставляючи своїх працівників на сполученої системі шестернею, відповідних великим економічним і культурним центрам. Ви будете отримувати різні ресурси і вирощувати кукурудзу, щоб наймати нових працівників, зводити храми, вивчати науку та приносити жертви богам. В кінці кожного ходу центральна шестерня - цолькін - провертається, зрушуючи вперед всіх, хто знаходиться на полі працівників, таким чином отримують доступ до кращих дій. Завдяки цій унікальній механіці дана гра не схожа ні на одну з існуючих настільних ігор!

Підготовка до гри займе трохи часу. Попередньо вам необхідно буде зібрати з частин ігрове поле, яке спроектовано таким чином, щоб зручно міститися в коробці, і при цьому вам не доводилося кожного разу знімати з нього шестерні. Кожен гравець отримує по три стартових фішки робітників і маркери, які розміщує на шакалів підрахунку очок, лінійках технологій і біля підніжжя храмів. Перемішайте і випадковим чином викладіть на полі картки будівель і монументів. Ресурси формують загальний резерв. Нарешті, кожен гравець отримує по 4 картки початкових ресурсів, дві з яких визначать його початкові ігрові умови. Таким чином, кожен учасник вступить в гру з індивідуальними початковими параметрами. Зверніть увагу, що при грі меншим складом частина областей на шестернях блокується. Тепер все готово до сутички.

Гравці ходять по черзі. У свій хід гравець може зробити одне з двох дій: виставити або забрати з поля будь-яку кількість своїх працівників. Для того щоб виставити працівників, ви повинні сплатити певну кількість місцевої валюти, кукурудзи. При цьому сума залежить від кількості нових працівників і сектора шестерні на який вони виставляються. Забираючи працівника, ви виконуєте дію того сектору, навпроти якого він стояв. Кожна з п'яти шестірнею відповідає одному великому місту імперії Майя і відображає один з аспектів життя цієї стародавньої цивілізації. Наприклад, Паленке - це сільський центр, тут можна добувати їжу і деревину, Тікаль відповідає за науку і будівництво, в Чичен-Іца можна приносити жертви богам, піднімаючись храмової ієрархії. При цьому ви можете знімати працівників у будь-якій послідовності, комбінуючи їх дії і отримуючи в результаті потужні ланцюжка ефектів.

У центрі ігрового поля розташована сама шестерня, яка уособлює цолькін - однойменний календар Майя. У кінці кожного раунду разом з цолькином зсуваються всі інші шестерні. Таким чином раніше виставлені працівники зміщуються вперед на один сектор і отримують доступ до більшої кількості дій. Наприклад, якщо ви поставили працівника на стартовий сектор в Йашчилане, забравши його в наступному раунді отримаєте одну деревину, а почекавши пару раундів отримаєте відразу камінь і кукурудзу. Крім цього центральна шестерня містить чотири маркери, що визначають коли гравці отримують дари богів і годують своїх працівників. Якщо вам не вдасться зібрати до цього моменту достатньо їжі, то ви отримаєте штрафні очки.

Важливу роль в грі займають технології і храми. Кожна з чотирьох лінійок розвитку технологій дає переваги при виконанні певних дій. Наприклад, ви можете отримувати більше кукурудзи під час збору врожаю, здобувати додаткові ресурси або зводити будівлі за більш вигідними цінами. Роблячи підношення богам ви піднімаєтеся по сходах одного з трьох храмів, дозволяє отримати призові ресурси або переможні очки, коли центральна шестерня цолькіна подолає чверть шляху. Також варто відзначити картки будівель і монументів, які гравці можуть купувати. Будинки дають різні переваги в процесі гри, а пам'ятники визначають різні критерії отримання переможних очок.

Таким чином, Tzolkin (Цолькін) - це комплексна стратегія, де гравцям кожен хід доведеться приймати безліч рішень і заздалегідь планувати свій розвиток, своєчасно реагуючи на дії опонентів. Ви можете намагатися зайняти вигідні місця в містах, розвивати технології, будувати корисні будівлі та пам'ятники, шукати милості богів з допомогою безцінних кришталевих черепів або постаратися рівномірно розвиватися у всіх областях. Як ви будете вести свою цивілізацію до процвітання залежить тільки від вас. Гра закінчується після того, як цолькін зробить повний оборот, тобто після 26-го раунду. Після чого гравець, який набрав найбільшу кількість очок, стає новим правителем великої імперії Майя.

Компоненти гри виконані на вищому рівні. Особливої уваги заслуговують пластикові черепа, які роблять гру ще більш незвичайною і реалістичною. Звертаємо вашу увагу, що перед грою вам доведеться витратити трохи часу на те, щоб встановити шестерні на поле і наклеїти відповідні стікери. Однак ігрове поле сконструйований таким чином, що робиться це лише один раз і надалі вам не доведеться знімати шестерні. Незважаючи на комплексність гра повністю язиконезависимая, ні один з її компонентів не містить тексту, а всі позначення виконані у вигляді інтуїтивно зрозумілих піктограм. Правила російською мовою ми додаємо до кожної придбаної у нас копії гри.

Настільна гра Цолькін: Календар Майя (Tzolk'in: The Mayan Calendar) - одна з самих незвичайних ігор, які нам доводилося бачити. Вона дивним чином поєднує класичні елементи і інноваційний підхід до розміщення працівників на системі взаємопов'язаних шестерень ігрового поля. Завдяки цьому вам не доведеться витрачати багато часу на їх пересування - все виконується одним поворотом центральної шестерні. Незважаючи на велику кількість доступних дій та їх комбінації гра має досить прості, інтуїтивно зрозумілі правила. Завдяки продуманій системі символів і колірної диференціації ви з легкістю зможете розібратися, які технології і будівлі відповідають певним діям, і включитися в гру з самої партії. Таким чином, Tzolkin (Цолькін) стане прекрасним подарунком для всіх, хто любить складні економічні ігри з можливістю багаторівневого прорахунку дій і стратегічним плануванням, а також цінує поєднання різноманіття і елегантності. І, безумовно, вона стане прикрасою будь-якої гідної колекції настільних ігор.

Характеристики

Характеристики та комплектація товару можуть бути змінені виробником без повідомлення

Настільна гра GaGa Games GG040 Цолькін: Календар Майя
Настільна гра GaGa Games GG040 Цолькін: Календар Майя
1 949 грн
10 грн з кожної покупки
передаємо на допомогу зсу
спеціальна знижка
для військових