з 09:00 до 21:00

Посуд для запікання

Форма PYREX OPTIMUM, 31х20 см
Немає в наявності
}

Форми для випічки сповна реалізують себе в кухонній сфері. Вони допомагають кулінарам створювати запашний хліб, печиво, кекси, запіканки, пироги, суфле та інші смаколики в духових і мікрохвильових печах.

Якісні форми володіють високими термостійкими властивостями, антипригарним ефектом, зносостійкістю і довговічністю. Ємності для випічки можуть відрізнятися формою, матеріалом, конструкцією, призначенням та діаметром.  

Типи форм для випічки 

Окрім звичних кулінарних формочок, в яких можна приготувати різні кондитерські вироби чи хліб, існує і спеціалізований посуд для застосування у духовках, мангалах, печах: 


  • Деко – лист із загнутими краями для запікання страв у духовій шафі. Він може бути виконаний з різних матеріалів: нержавіючої сталі, чавуну, кераміки, вогнетривкого скла, силікону та ін. Деко має містку прямокутну форму й антипригарні властивості;
  • Жаровня – велика каструля з товстими стінками та кришкою, яку застосовують для приготування страв у печі або на відкритому вогні;
  • Гусятниця – спеціалізований посуд, який використовують для приготування м’ясних страв. Гусятниця має овальну форму, товсте плоске дно і вдало підходить для тушіння й запікання.

Матеріал та покриття

Найпоширенішими матеріалами, з яких виготовляють форми для запікання є: чавун, алюміній, емальована та нержавіюча сталь, тефлон, кераміка, папір, вогнетривке скло, силікон. 

Від складу виробу залежить багато чинників. Матеріал визначає, які страви ідеально приготуються у тому чи іншому посуді, як правильно доглядати за різними типами форм тощо. 

Основний матеріал посуду може мати ще й додаткове тефлонове покриття, яке забезпечує захисні властивості. Проте, такі форми чутливі до механічних пошкоджень. В роботі з ними слід використовувати спеціальні ложки і лопатки, щоб не зруйнувати антипригарний шар.

Розмір та форма

Для різноманітних страв вдало підходять форми відповідного діаметру, обсягу і висоти бортів. Розмір ємності визначає кількість порцій, які можна приготувати за один прийом.

  1. Маленькі: 11-18 см,
  2. Середні: 20-26 см,
  3. Великі: 26-33 см і більше.

Круглі форми створені для приготування коржів із тіста будь-якого типу. Обираючи такий посуд, важливо звертати увагу на висоту бортиків: для піци і пирогів вона становить 2 см, для тортів і хліба – 7-10 см.

Хвилясті форми призначені для випікання хліба, булочок, тортів. Оригінальні бортики надають готовій страві привабливого зовнішнього вигляду.

Фігурні ємності використовуються для приготування нестандартних десертів у формі квітів, сердечок тощо.

Роз’ємний тип посуду створений для приготування тортів і бісквітів. Така форма складається з двох частин: знімного дна і бічної стінки, що приєднується за допомогою спеціального фіксатора.

Окремо виділяють міні-форми для тарталеток, кексів, мафінів. Вони бувають різної конфігурації, об’єму та підходять для приготування десертів різної складності.

Найкращі ціни на форми для випікання

У каталозі товарів інтернет-магазину МТА представлено кращі моделі посуду для запікання від популярних виробників: Ardesto, PYREX, O CUISINE та інших. Купити форми для випічки тут можна від 58 грн., обравши модель, яка ідеально підійде саме вам за ціною, складом, якістю і призначенням.