з 09:00 до 21:00

Фляги

Сучасний побут складно уявити без посуду. Він може виконувати одразу кілька важливих функцій: приготування їжі, подача готових страв, прикраса інтер’єру, вираження стильових уподобань власника.  

Правильно підібраний столовий посуд дозволяє створити атмосферу ідеального святкового застілля. Тому обирати такий важливий і необхідний кухонний аксесуар слід ретельно, враховуючи призначення посуду, матеріал, з якого він виготовлений, колір та загальну стилістику заходу.  

Види наборів посуду 

  • Тарілки. Плоскі, об’ємні, маленькі, великі, круглі та незвичайні – типів цього різновиду посуду величезна кількість. У повсякденні, звісно, ми можемо обійтись усього двома тарілками: для першої та другої страви. Але святкове сервірування вимагає наявності набагато більшої їх кількості.
  • Салатниці і оселедниці. Для подачі салатів порційно використовують глибокі тарілки, діаметром 6-12 см. В оселедницях подають страви із риби та морепродуктів. Вони мають впізнавану овальну форму.
  • Чайники та кавники. Класичні, заварні, електричні, термопоти – види посуду для приготування чаю і кави вражають різноманітністю. Кава та чай – символ гостинності, запорука вдалого дня і спосіб виявити турботу. Тому ці напої і користуються популярністю, не лише завдяки своїм смаковим і ароматним властивостям. Обирати посуд для їх приготування слід ретельно та відповідально.
  • Чашки. Найпростіший спосіб класифікації всіх різновидів чашок – за типом напоїв, які в них подають: чаю, какао, еспресо, американо, капучино, лате, кавових коктейлів тощо.
  • Склянки, чарки і келихи. Посуд вузькоспеціалізованого призначення. Склянки мають циліндричну форму без ручки і використовуються для гарячих та холодних напоїв. Келихи складаються із підставки, ніжки та чаші, яка має форму тюльпана. Вони призначені для різних типів вин. Чарка – келих невеликого розміру для міцних алкогольних напоїв.
  • Допоміжний столовий посуд. У цю категорію відносяться різні предмети для зберігання продуктів, соусів або спецій. Це можуть бути: соусники і молочники, цукорниці, сільнички, перечниці і ємності для зберігання гірчиці, ароматизованого оливкового масла.   

Матеріал

Одним з основних критеріїв якості і естетики столового посуду є те, з якого матеріалу він виготовлений. Це можуть бути найрізноманітніші варіації. Проте, історично склалося так, що найбільш популярними матеріалами для виготовлення столового посуду є такі матеріали:

  • порцеляна
  • скло
  • пластик
  • кераміка
  • фаянс
  • кришталь
  • дерево
  • дорогоцінний метал 

Форма та дизайн посуду 

Від кольору столового посуду залежить атмосфера застілля. Червоний, помаранчевий та жовтий кольори покращують апетит. А синій і фіолетовий, навпаки, пригнічують відчуття голоду. Для святкових заходів, зазвичай, обирають білий посуд, він виглядає стильно та елегантно. 

Форма столових предметів може бути найвигадливішою. Її вибір залежить від смаку і уподобань власника, стилю і дизайну помешкання, типу страв тощо.

Найкращі ціни на набори посуду

Інтернет-магазин МТА пропонує широкий асортимент наборів столового посуду за вигідними цінами. У каталозі товарів зручно профільтровані різні типи і різновиди тарілок, чашок, склянок, келихів тощо. Щоб вдало обрати комплект столового посуду, варто врахувати: кількість персон, особливості миття і догляду, спосіб використання та ін. Наші менеджери радо проконсультують і допоможуть обрати ідеальний посуд за вашим запитом.