Харчові контейнери – незамінна кухонна річ. Вони створені для зберігання, заморожування, транспортування, розігрівання продуктів і готових страв. Бокси можуть бути різної форми й розміру, мати спеціалізоване або класичне призначення. Важливими характеристиками є і матеріал виготовлення контейнерів, щільність прилягання кришки, практичність тощо.
Типи харчових контейнерів
- вакуумні – оснащені спеціальним отвором-клапаном на кришці. Така конструкція дозволяє викачувати повітря з посудини та створювати вакуумне середовище для довшого зберігання свіжості продуктів;
- складні – ергономічні контейнери, які максимально зручно зберігати у кухонній шафі;
- смарт-контейнери – корисний винахід, оснащений спеціальним таймером для контролю часу зберігання харчових продуктів. Такий посуд актуальний для людей, які професійно займаються кулінарією, чи люблять готувати і купують одночасно багато різних продуктів. Контейнер самостійно стежить за необхідною тривалістю зберігання страв;
- трансформери – надійно втримують вміст, щоб нічого не пролилось і не розсипалось. Такі вироби особливо зручні в подорожах або на пікніках;
- мульти-контейнери – ємності з окремими відсіками для різних страв або продуктів;
- з підігрівом – оснащені корисною додатковою опцією для транспортування гарячих обідів.
Матеріал контейнерів
Для виготовлення харчових контейнерів використовують такі матеріали:
- пластикові – поширений бюджетний варіант. Такі бокси легкі, компактні, зручні для транспортування, витривалі. Пластик дозволяє створювати посуд різноманітних форм, розмірів і функціональних можливостей. Пластикові контейнери підходять для зберігання круп або макаронів. У них зручно носити обіди на роботу чи школу. Проте, обираючи пластиковий контейнер варто знати, що пластик має кілька різновидів: поліпропілен, поліетилен, полістирол. Кожен матеріал має спеціальне маркування і характеризується різними властивостями. Так, поліпропілен – термостійкий, він витримує різкі перепади температур, тому підходить як для розігрівання продуктів, так і для їх заморожування. Поліетилен і полістирол – абсолютно безпечні. Однак, нагрівати їх до температури більше 65 градусів за Цельсієм може бути шкідливо. Ці матеріали не призначені і для використання в мікрохвильових печах;
- скляні – екологічно чисті і безпечні ємності, які не бояться високих і низьких температур, можуть використовуватися для зберігання будь-яких продуктів. При цьому, скло досить крихкий і важкий матеріал, тому він не зовсім підходить для транспортування обідів;
- керамічні – безпечні ємності, які за своїми властивостями нічим не поступаються скляним виробам, мають привабливий зовнішній вигляд і підходять для застосування в мікрохвильовках;
- металеві – міцні та зручні ємності, які підходять для зберігання сухих продуктів: круп, борошна, готових страв, кави, чаю, кондитерських виробів тощо. Вони підходять для організації пікніків на свіжому повітрі, прості в догляді. Однак, такі контейнери категорично заборонено використовувати для розігріву їжі в мікрохвильовій печі. А при зіткненні з певними продуктами вони можуть окислюватися.
Розмір та форма
Ємності для зберігання продуктів можуть бути різної форми: квадратні, прямокутні, овальні або круглі. Найзручнішими вважаються прямокутні контейнери, адже вони компактні та зручні у зберіганні. Вдалим дизайн-рішенням є набори боксів різної ємності і розміру, які легко поміщаються один в одному.
Найкращі ціни на харчові контейнери
В інтернет-магазині МТА представлено великий вибір харчових контейнерів високої якості і різного призначення. У нас можна обрати посуд за вигідною ціною від 53 грн. та подбати про надійне і структуроване зберігання продуктів на вашій кухні.