з 09:00 до 21:00

Ножі кухонні

- 320 ₴
- 140 ₴
- 440 ₴
- 210 ₴
Відгуки про товари

Задоволена покупкою! Саме те, що я шукала!

user

Пробовал на домашней пицце. Возможно и удобнее, чем обычным ножом, но пилить пришлось, кажется, как обычно, по времени, может чуть быстрее. Если делаете пиццу с супер тонким тестом и без начинки - разрежет легко. А так, как функциональная игрушка - сойдёт

user

легкий, гострий, добре очищується від забруднень

user

Цена полностью соответствует качеству обслуживания. Хороший и острый нож от качественного производителя. Химическая заточка даёт возможность резать легко и непринужденно.Удобство использования просто зашкаливает

user

Тонкощі приготування смачних страв залежать не лише від майстерності кухаря. Кулінарні шедеври неможливо втілити в життя без якісного кухонного приладдя. 

Топ найнеобхідніших та важливих аксесуарів очолюють кухонні ножі. Адже від якісної нарізки залежить апетитний вигляд і смак багатьох страв. Класичний набір містить: ніж для стейків; для нарізки сиру; хліба; риби, м’яса та овочів; для чищення овочів і фруктів; універсальний ніж. 

Всього існує 13 типів кухонних ножів різної конфігурації та вузького спеціалізованого призначення.

Основні кухонні ножі ("кухонна трійка")

Виробники кухонних ножів пропонують величезну різноманітність наборів для будь-яких кулінарних потреб. Проте, як новачкам цієї сфери, так і досвідченим поварам часто вистачає мінімального універсального комплекту. Мова йде про так звану “кухонну трійку”:

  • Шеф-ніж – основний робочий інструмент кулінара. Він зручний для роботи із м’ясом та рибою, відмінно справляється з нарізанням овочів та іншими завданнями. Цей ніж може легко замінити інші моделі завдяки своїй універсальній будові і розміру;
  • Зубчастий серрейтор. Цей тип кухонного інструмента призначений для нарізки хліба, фруктів та овочів. Зовні він нагадує пилку і може здатися агресивним. Проте, насправді такий ніж працює дуже делікатно та вдало підходить до роботи з м’якими продуктами;
  • Малий овочевий ніж. Головне призначення цього 6-8-сантиметрового пристрою полягає у чищенні фруктів та овочів.

Різниця леза 

Основна передумова якості кухонного ножа – матеріал його леза. Кращі виробники використовують для виготовлення своєї продукції сплав заліза з вуглецем. Лезо із цього матеріалу гнучке і, водночас, тверде; легко загострюється, повільно зношується. Такі сталеві ножі найбільш якісні серед конкурентів цієї сфери. 

Популярним сегментом є і керамічні леза. Вони вимагають дбайливого поводження та спеціального заточування. Кераміка успішно та без крихт нарізає хліб, проте з іншими продуктами вправляється не настільки вправно як сталь. 

Типи сталі кухонних ножів

Металеві кухонні інструменти посідають топові позиції у виборі користувачів. 

Сталь, з якої виготовляють саме кухонні ножі – це сплав заліза, вуглецю та ще ряду компонентів. Формула цього матеріалу, рівень його загартування і термообробки визначають властивості майбутнього ножа, його функціональні характеристики, довговічність та інші показники якості.

Важливі параметри ножової сталі:

  • твердість – демонструє стійкість сплаву до деформацій під час застосування. Від цього показника залежить довготривалість експлуатації леза; найтвердіша сталь містить високий відсоток вуглецю та інших добавок;
  • міцність – означає, наскільки сталь стійка до відколів і крихкості під час роботи із твердими продуктами;
  • стійкість до зношування – характеризує витривалість леза до стирання під час нарізки;
  • стійкість до корозії – показник рівня витримки зовнішнього впливу рідин, кислот та інших речовин.

Найкращі ціни на набір кухонних ножів

Обрати вдалий та якісний інструментарій завжди можна в каталозі інтернет-магазину МТА. Моделі кухонних ножів брендів RINGEL, TRAMONTINA, Ardesto та ін. приваблюють користувачів надійністю функціоналу і доступною ціною від 58 грн. 


10 грн з кожної покупки
передаємо на допомогу зсу
спеціальна знижка
для військових