Тонкощі приготування смачних страв залежать не лише від майстерності кухаря. Кулінарні шедеври неможливо втілити в життя без якісного кухонного приладдя.
Топ найнеобхідніших та важливих аксесуарів очолюють кухонні ножі. Адже від якісної нарізки залежить апетитний вигляд і смак багатьох страв. Класичний набір містить: ніж для стейків; для нарізки сиру; хліба; риби, м’яса та овочів; для чищення овочів і фруктів; універсальний ніж.
Всього існує 13 типів кухонних ножів різної конфігурації та вузького спеціалізованого призначення.
Виробники кухонних ножів пропонують величезну різноманітність наборів для будь-яких кулінарних потреб. Проте, як новачкам цієї сфери, так і досвідченим поварам часто вистачає мінімального універсального комплекту. Мова йде про так звану “кухонну трійку”:
Основна передумова якості кухонного ножа – матеріал його леза. Кращі виробники використовують для виготовлення своєї продукції сплав заліза з вуглецем. Лезо із цього матеріалу гнучке і, водночас, тверде; легко загострюється, повільно зношується. Такі сталеві ножі найбільш якісні серед конкурентів цієї сфери.
Популярним сегментом є і керамічні леза. Вони вимагають дбайливого поводження та спеціального заточування. Кераміка успішно та без крихт нарізає хліб, проте з іншими продуктами вправляється не настільки вправно як сталь.
Металеві кухонні інструменти посідають топові позиції у виборі користувачів.
Сталь, з якої виготовляють саме кухонні ножі – це сплав заліза, вуглецю та ще ряду компонентів. Формула цього матеріалу, рівень його загартування і термообробки визначають властивості майбутнього ножа, його функціональні характеристики, довговічність та інші показники якості.
Важливі параметри ножової сталі:
Обрати вдалий та якісний інструментарій завжди можна в каталозі інтернет-магазину МТА. Моделі кухонних ножів брендів RINGEL, TRAMONTINA, Ardesto та ін. приваблюють користувачів надійністю функціоналу і доступною ціною від 58 грн.