Для того, щоб зберігати продукти правильно та отримувати від свіжої їжі максимум користі і смаку, можна скористатись функціоналом сучасного приладу – вакуумного пакувальника. Це відносно новий вид побутової техніки, адже донедавна вакууматори використовували лише на виробництвах або професійних кухнях. Сьогодні цей корисний помічник доступний і для звичайного побуту.
Що таке вакууматор і навіщо він потрібен?
Побутовий вакууматор використовують для герметичного пакування харчових продуктів у спеціальні пакети.
Такий спосіб зберігання подовжує свіжість їжі, запобігає змішуванню запахів у холодильнику, дозволяє якісно зберігати спеції, чай, каву тощо.
Типи вакууматорів
- Класичний вакууматор – пристрій, що працює від електроживлення та складається з насоса, вакуумної камери, нагрівального елемента для герметичного запаювання пакетів, панелі управління;
- Ручний вакууматор – це звичайний ручний насос, який не потребує підключення до електромережі та працює механічно. З одного боку, це зручно й економно. Проте для цієї моделі не підходять стандартні пакети, вона не оснащена нагрівальним елементом для запаювання. Вдало підходить такий вакууматор для відкачування повітря з пляшок і банок;
- Вакууматор на батарейках – портативний пристрій, який зручно використовувати на риболовлі чи полюванні. Але для нього також потрібні пакети зі спеціальним клапаном-отвором;
- Вбудований вакууматор – побутовий прилад, ергономічно підлаштований до кухонних меблів. Він гармонійно доповнює інтер’єр і завжди “під руками”, проте може мати високу ціну, порівняно з портативними моделями.
Необхідні функції
Вакуумне упакування виконує декілька важливих функцій:
- Захист від бактерій, грибків і мікробів. У свіжих продуктах плідно можуть розмножуватись перелічені мікроорганізми і своєю життєдіяльністю псувати вигляд, запах, смак та інші харчові якості їжі. Кисень активно сприяє цьому процесу, тому вакуумне середовище – відмінне рішення для збільшення тривалості свіжості продуктів.
- Правильне заморожування. Іноді продукти можути перемерзати в морозильній камері чи заморожуватись нерівномірно. Запобігти таким незручностям може вауумна упаковка. Цей спосіб дозволяє заморожувати їжу, зберігаючи її структуру, колір та інші властивості.
- Збереження запаху. Вакуумні пакети втримують аромат свого вмісту. Тому їх ефективно застосовують для зберігання кави, чаю, спецій і приправ.
- Компактне розташування продуктів у холодильнику. Вакуумні упаковки часто застосовують замість звичайних харчових контейнерів. Пакети дозволяють розділяти їжу порційно, щоб не відкривати весь контейнер та не перепаковувати вміст. Зручно у таких упаковках брати їжу на роботу, у похід чи на пікнік. Адже герметичне пакування запобігає витіканню вмісту; займає небагато місця в сумці та тривалий час не псується і не потребує зберігання в холодильнику.
- Ідеальне маринування. Вакуум дозволяє замаринувати м‘ясо менш, ніж за півгодини.
- Захист від вологи і пилу. Іноді вакуумні пакети використовують нестандартно, упаковуючи в них не лише продукти, а й побутові речі: телефон, документи. Це надійний метод захистити їх від випадкового потрапляння вологи.
Найкращі ціни на вакуумні пакувальники
Наш інтернет магазин пропонує різні види вакууматорів за привабливою ціною від 1770 грн. А менеджери МТА детально проконсультують і допоможуть обрати додаткові аксесуари і герметичні пакети для цього пристрою.